Om Najas Mejeri

© Copyright 2017. All Rights Reserved.


Här presenterar vi stolt Najas Mejeri AB som är ett hantverksmässigt mejeri i Norrköping. Vi producerar lokala produkter så som stekost, yoghurt, labneh (yoghurtbollar), mechalale (flätost) och shanklish (ricottabollar). Alla våra produkter innehåller komjölk som vi själva hämtar från en gård i Norsholm.

Vår mest populära produkt är stekosten som är lik halloumin. Precis som med halloumin kan man tillaga vår stekost på många olika sätt, så som grilla, steka, eller använda till olika maträtter då den med fördel kan ersätta kött. Eller varför inte äta den precis som den är.


I Mellanöstern äts denna ost oftast med vattenmelon till frukost. Salten från osten och den läskande söta smaken från melonen passar otroligt bra ihop. Stekosten är väldigt naturligt i sig, den innehåller mjölk och inga andra tillsatser än salt och ostlöpe, dvs inga kemikalier eller e-ämnen.

Våra andra produkter som labneh, även kallad yoghurtbollar, är yoghurt som vi har pressat all vätska ur. Shanklish kallas också ricottabollar och tillverkas av vassle som vi smaksätter med olika kryddor. Båda dessa produkter kan man äta bland annat med sallad eller då man serverar ostbricka.


Ni kanske undrar hur vi fick till iden att starta ett mejeriföretag..?


Allt började med osten. Mamma Naja brukade laga denna stekost när barnen var små. Vänner och bekanta som kom på besök blev så förtjusta i osten att de ofta gästade Najas hem för att få smaka mer. När barnen växte upp märkte de att många kände igen mamma för den goda osten. Receptet hade mamma Naja lärt sig av sin mor. Hon satte sin egen prägel på osten och det är just denna ost som idag tillverkas här i Norrköping.


Äldsta sonen Gabi startade bolaget år 2014 och verksamheten kom igång 2015. I starten hämtades cirka 1000 liter mjölk varannan dag. Behovet ökade snabbt till 1000 liter dagligen för att kunna möta efterfrågan. Idag tillverkas mejeriprodukter på cirka 3000 liter varje vardag. Vi finns alltså i Norrköping och vårt mejeri producerar idag flera olika produkter. Gabi döpte företaget till Najas Mejeri AB eftersom det är hennes omtyckta osttillverkning hemma i köket en gång som födde tanken om att fler skulle kunna få ta del av den goda osten.

 

Läs mer om oss på Facebook 


Importgatan 50

60228 Norrköping

Info@najasmejeriab.se

  Tel: 073-935 80 76