Najas Mejeri AB bildades 2014 och är ett familjeföretag med traditioner sedan generationer tillbaka. Våra produkter tillverkas helt utan tillsatsämnen vilket gör dem naturligt goda och nyttiga.
Vår mest populära produkt är Najas Stekost (Silvermedalj i kategorin Stekost/Grillost/Eldost, och tredjeplats i publikens val i ostfestivalen 2020) vilken närmast påminner om den kända halloumiosten från Cypern. Skillnaden är framförallt att Najas stekost är lokalt producerad i Sverige av svensk mjölk från en gård nära vårt mejeri. Det betyder att mjölken vi använder kommer från djur som vistas i ett för hälsosammare klimat. Använd Najas i dina favoritrecept istället för kött, eller ät den precis som den är. Traditionellt serveras den här typen av ost som frukost tillsammans med vattenmelon. Saltet från osten och den läskande söta smaken från melonen passar mycket bra ihop. S
Våra andra produkter som labneh, även kallad yoghurtbollar, är yoghurt som vi har pressat all vätska ur. Shanklish kallas också ricottabollar och tillverkas av vassle som vi smaksätter med olika kryddor. Båda dessa produkter kan man äta bland annat med sallad eller då man serverar ostbricka.
Nyheter
Lokalproducerat
Alla våra produkter innehåller komjölk som vi själva hämtar från en gård i Norsholm.