Yoghurtmarinerad kyckling

En saftig och smakrik kycklingrätt med en krämig yoghurtsås – perfekt till vardag och fest. Serveras med bulgur eller ris.

Ingredienser

Marinad:

•1 dl yoghurt

•2 vitlöksklyftor, pressade

•1 tsk riven ingefära

•1 tsk salt

•1 msk garam masala

•700 g kycklingbröst

Yoghurtsås:

•1 dl yoghurt

•1 tsk limejuice

•Salt och nymald peppar

Till servering:

•Bulgur eller ris


Gör så här:

1. Marinera kycklingen

Blanda yoghurt, vitlök, ingefära, salt och garam masala i en plastpåse eller skål. Lägg i kycklingbrösten och massera in marinaden. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.

2. Förbered yoghurtsåsen

Rör ihop yoghurt, limejuice, salt och peppar. Låt stå i kylskåpet medan kycklingen tillagas.

3. Tillaga kycklingen

•Sätt ugnen på 175°C.

•Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på medelvärme tills de får en fin stekyta.

•Lägg kycklingen i en ugnsform och sätt in den i ugnen tills innertemperaturen når 72°C (ca 15 minuter i varmluftsugn).

4. Servera

Lägg upp kycklingen tillsammans med bulgur eller ris och ringla över yoghurtsåsen.


💡 Tips!

•Samma marinad fungerar utmärkt till kycklingklubbor eller kycklingvingar och kan även användas vid grillning.

Yoghurt i marinaden gör att kycklingen blir extra saftig och behåller sin mjukhet vid tillagning.

Smaklig måltid! 🍽️