Ricottabollar

Najas Ricottabollar är mjuka och porösa i konsistensen. Ihop med den söta och fylliga smaken gör det enkelt att använda Najas Ricottabollar på en skiva nybakat bröd. Eftersom Najas Ricottabollar är formade som just bollar blir det enkelt att använda dem till olika maträtter vid olika tillfällen.

I medelhavsländerna kallas ricottabollarna Shanklish där alla har sitt personliga sätt att tillverka dem på. Shanklish låter man ligga under jorden för att få ett speciellt mögel, likt det som finns på blå-gröna ostar, som ger bollarna dess karaktär. I mellanöstern anses Ricottabollarna vara en delikatess. Najas Ricottabollar passar därför perfekt som komplement till ostbrickan en kall vinterkväll, oavsett om du väljer te eller alkohol som dryck!

Najas Ricottabollar gör sig väldigt bra i sallader. Lägg Najas Ricottabollar på en bädd av uppskurna tomater och grön lök för att sedan ringla fin olivolja över. Enkelt, snabbt och utsökt!